Het WK is onzin en kost mijn organisatie alleen maar geld!

Door: Gyuri Vergouw Gepubliceerd op 08 jun, 2006 in de rubriek Actualiteit, Sport & Management
Kennisbank onderwerpen: Besturing, Leiderschap

Opleiding

Boek van de week

In alle euforie, iets waar ik graag aan meedoe, zijn er ook kritische geluiden te horen. ‘Moet ik soms met een Oranje staart rond gaan lopen?’, aldus een van de vele minder enthousiaste reacties. En er zullen zonder twijfel organisaties zijn die met angst en beven aan de dagen na een wedstrijd van Oranje denken. Komt iedereen wel opdagen? Hebben de meesten last van een enorme kater? Wie melden zich ziek? En heeft het effect op de efficiency en effectiviteit van mijn team? (beeld: de speelsteden van het WK voetbal)

Niet iedereen houdt van voetbal, en dat is maar goed ook, want anders zou de wereld een maand lang stilstaan. Het voetbal overheerst het openbare leven en niet iedereen is daarvan gediend. De effecten van het WK zijn dan ook enorm. Overal zijn oranje uitingen te zien en de ene actie na de andere wordt gestart: van oranje sauzen en credit cards tot voordeel acties voor gescoorde doelpunten et cetera.

In alle gekte blijft er nog wel zoiets bestaan als werk. U weet wel, datgene dat zich tussen twee wedstrijden afspeelt. En dat werk kan in het gedrang komen door wedstrijden die soms al ‘s middags beginnen. Niet alle bedrijven hebben dus voordeel van een WK, er zijn ook organisaties die er last van hebben. Wat verwacht u van het WK? Wordt het lastig de planning rond te krijgen? Heeft u de avonddiensten op 16 en 21 juni bijvoorbeeld al rond? Welke negatieve effecten verwacht u? Valt er wat tegen te doen? Bent u hier pro-actief mee bezig of gaat u reageren als de ellende eenmaal is begonnen?

2 Reacties

Singelmama: 9 jun 2006

Ik verwacht niets van het WK want het kan mij geen ene bal schelen!!
Echt een sport voor mannen!

Erik: 13 jun 2006

Het is af en toe ongelofelijk wat zo’n event voor gevolgen kan hebben.
Dit kost bedrijven en de samenleving handenvol geld.

Oh ja, ik ben een man.

Uw reactie op deze bijdrage

  • Alle reacties die zich houden aan onze Code of conduct worden opgenomen.
  • Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Over 1MinuteManager.nl

De artikelen van 1minutemanager worden geschreven door Gyuri Vergouw, organisatie-adviseur en trainer. Meer informatie over zijn dagelijkse adviesactiviteiten kunt u vinden op zijn website www.vergouw.com. Tot zijn kernactiviteiten rekent hij het geven van lezingen over de onderwerpen op deze site en de ontwikkeling van maatwerk management games, gamificatie en serious gaming; de ontwikkeling van leiderschapsprogramma’s voor hoger en midden management en verandermanagement in complexe situaties en organisaties. U kunt via zijn websites direct contact met hem opnemen.

 

Redactie