Het snelste jaarverslag ter wereld: 2009

Gyuri Vergouw, hoofdredacteur 1minutemanager

Gyuri Vergouw, hoofdredacteur 1minutemanager

Voor het vierde jaar op rij komt 1minutemanager met het snelste jaarverslag ter wereld. Inmiddels bestaat er weliswaar concurrentie van de site innovatief organiseren, maar over vier jaar genomen is er nog een stevige voorsprong. Normaliter om 00.01 van het nieuwe jaar staan de cijfers over het afgelopen jaar online. Dit jaar even de voorkeur gegeven aan de oliebollen en de champagne.

2009 blijkt een jaar van bezinning te zijn geweest voor de 1minutemanager. De groei van de afgelopen jaren, gemiddeld zo’n 100% in zowel bezoekersaantallen als bezochte pagina’s is tot staan gekomen. Enigszins debet hieraan is ook wel de verminderde schrijfdrang op internet. Het aantal artikelen is ongeveer gehalveerd tot ongeveer 50 artikelen per jaar, tegenover 100 in de voorafgaande jaren. Oorzaken? De recessie zorgt ervoor dat alle aandacht naar de consultancy-zaken moet gaan. Met succes overigens, want daar was de groei 20%. Ook strafschop.nl en de gelieerde site van luchtgitaar.nl kenden stabilisering van de bezoekcijfers. Deze blijven achter bij de wellicht te hoog gestelde verwachtingen, al geven de bezoekcijfers van strafschop.nl in de laatste 2 weken van 2009 wel hoop. Dagelijks werd in deze periode rond de 6500 pagina’s gescoord.

Het weren van bezoekers uit Amerika blijkt weliswaar goed te werken, het leidt op luchtgitaar.nl in ieder geval tot een daling van de bezoekersaantallen van soms wel 90%. Jammer, maar daar is de site nu eenmaal niet op gericht. Out of pocket draaien de drie sites quitte.

Voor 2010 zijn de richtcijfers voor 1minutemanager wederom 2 miljoen pagina’s. In 2010 verwacht ik de 300.000 bezoeken zeker te halen, zeker nu in maart een nieuw en hopelijk spraakmakend boek van mijn hand zal verschijnen. Het WK zal de bezoekcijfers van strafschop.nl sowieso doen stijgen. Doelstelling voor 2010 wordt 1,5 miljoen bezochte pagina’s en 300.000 bezoekers.

Kortom, iets lagere bezoekersaantallen dan verwacht, maar hier ligt een bewuste keuze op de corebusiness aan ten grondslag.Voor 2010 wordt voor 1minute gemikt op 2 miljoen pageviews en 300.000 bezoekers, voor strafschop.nl op 1,5 miljoen pageviews en 300.000 bezoekers. De luchtgitaarsite zal naar verwachting rond de 100.000 bezoekers mogen verwelkomen en zo’n 500.000 pageviews halen.

Rest mij u allen een fantastisch 2010 toe te wensen, met gezondheid en geluk, en waarin 1minutemanager.nl, strafschop.nl enluchtgitaar.nl u zowel inhoudelijke informatie als entertainment mogen blijven bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *