Hoe overleeft de manager de vakantie?

De spannendste tijd voor managers? Waarschijnlijk de vakantieperiode. Even geen last van stress op het werk, van deadlines of van andere zaken die altijd weer belangrijk lijken. Toch gebeuren juist op vakantie de meeste ongelukken, niet alleen op de weg, maar ook in de fysieke gesteldheid van veel managers. Wat wil je ook, als je het hele jaar op je stoel zit en dan plots gaat hardlopen bij 40 graden Celsius. De 1minutemanager ziet u graag allen gezond terugkeren van vakantie en geeft enkele tips. (herplaatsing van juni 2007 i.v.m. vakantie)

Tip 1:

Waarschijnlijk de belangrijkste tip: doe geen fysieke dingen die u normaliter ook niet doet. Het op de fiets beklimmen van de Alpe D’Huez de dag voordat de renners eroverheen komen is een ultieme droom, maar als u het ongetraind doet is het vragen om moeilijkheden. Niet alleen voor uw hart, er gebeuren ook veel ongelukken in de afdalingen omdat men niet gewend is om met dergelijke snelheden naar beneden te gaan. Vul voor uzelf de sporten in waar u zin in heeft, maar die u bijna nooit meer doet. Bingo? Zijn er onverantwoorde risico’s?

Kortom, neem niet teveel risico en zorg dat u geen fysieke inspanningen doet die u normaliter nooit doet of dat u zich goed voorbereid als u het wel gaat doen.

Tip 2:

Neem niet teveel hooi op uw vork. Natuurlijk kunt u alle kerken (het zijn er geloof ik 500) van Rome gaan bezoeken, maar niemand zal het u kwalijk nemen als het er enkele minder zullen zijn. Als u gedurende het jaar te weinig tijd besteedt aan cultuur, dan moet u daar aan werken en niet trachten dit te compenseren in drie weken vakantie. Probeer ook niet teveel op 1 dag te doen. Intens genieten van minder is vaak beter voor uw gezondheid dan oppervlakkig genieten van meer.

Tip 3:

Moeten mensen nu echt in 1 dag naar Zuid-Spanje of Midden-Bulgarije rijden? Sorry hoor, maar dat is echt niet stoer. Het is eerder heel erg dom en brengt de levens van u en uw reisgezelschap in gevaar. Ook link: direct vertrekken na een drukke dag op het werk. En dan 2 weken nodig hebben om de adrenaline in Zuid-Frankrijk uit het lichaam te werken. Hoezo is Slow Management in? Als de afstand net te doen is, dan is een betere optie om het misschien in twee etappes te doen. Wellicht dat je eens een nieuw dorpje, wijngaard, boekhandel, antiekhandelaar of auto-onderdelen leverancier ontdekt.

Tip 4:

U moet zeker nog veel dingen afmaken op de laatste dag van uw verblijf in Nederland. Foei. Neem een voorbeeld aan de 1minutemanager, die nu om half 2 ’s nachts de dag voor zijn korte verblijf in Parijs dit artikel schrijft……(tips geven is iets anders dan ze ook allemaal zelf volgen, ik geef het toe!)

Tip 5:

U bent echt onmisbaar? Oh ja? U bent pas onmisbaar als u er echt niet meer bent, en dat risico ligt op vakanties meer op de loer dan gedurende uw normale werkweken. Probeer stap voor stap wat gas terug te nemen en laat even de boel de boel.

Tip 6:

U weet waarschijnlijk als geen ander wat uw valkuil is op vakantie. Durf er open over te zijn naar uzelf en u voorkomt veel onheil.

1minutemanager wenst u een hele fijne en relaxte vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *