Bondscoach: coaching handboek voor 16 miljoen Nederlanders

Bondscoach coaching handboek voor 16 miljoen Nederlanders

Bondscoach coaching handboek voor 16 miljoen Nederlanders

Ben jij nu zo slim of is hij nu zo dom? Dat is de vraag die nu eindelijk beantwoord kan worden dankzij Bondscoach! Coaching handboek voor 16 miljoen Nederlanders. Iedere Nederlandse voetballiefhebber denkt bondscoach te kunnen zijn. Nu kunnen de voetbalkenners zich gaan meten aan de echte top. Wat moet een bondscoach écht beheersen om titels te winnen? Dankzij een heldere methodiek kunnen 16 miljoen Nederlanders diens werkzaamheden nu stap voor stap beoordelen.

Wat weet je eigenlijk van het omgaan met stress en het nemen van een penalty? Hoe praat je als bondscoach en hoe ga je met de pers om? Wint Oranje weleens een verlenging of vinden we dat een wedstrijd van 90 minuten lang genoeg duurt? Hoe kies je jouw assistenten en welke mogelijkheden heb je om aan teambuilding te doen? Wat is die beroemde Hollandse School in het voetbal eigenlijk en is die nog wel verrassend genoeg om tegenstanders mee te overrompelen? 

Auteur Gyuri Vergouw analyseerde de functie en werkzaamheden van bondscoaches komt met een eigen MASTERPLAN. De letters van dit plan staan voor concrete activiteiten van (bonds)coaches: Missie, Aanpak, Selecteren van talenten, Teambuilding, Evaluatie van zwakke plekken (standaardsituaties, strafschoppen, mentale en fysieke weerbaarheid, 10 tegen 11), Reputatie- en relatiemanagement, (omgaan met de) Pers, Leiderschap, Assistenten en de Nederlandse School.

Vergouw legt in Bondscoach! de functie van de trainer van Oranje onder het vergrootglas. Eerdere sportboeken van zijn hand als De strafschop en De laatste minuut groeiden uit tot klassiekers en gaven hem de bijnaam Professor Penalty. Naast auteur van sportboeken is Vergouw in het dagelijks leven actief als management consultant en -auteur.

Bondscoach!
coaching handboek voor 16 miljoen Nederlanders
auteur: Gyuri Vergouw
paperback, 296 blz.
Voetbal International Boeken
1e druk, 2014
EAN: 9789067970747
Prijs: € 17,95

Verkrijgbaar via managementboek.nl, bol.com, vi.nl en de reguliere boekhandel.

1 thought on “Bondscoach: coaching handboek voor 16 miljoen Nederlanders”

Gyuri Vergouw 9 jaar ago

Mooie recensie voor Bondscoach op Sportenzo, hier het belangrijkste deel, op de site van Sport en zo is de gehele recensie terug te vinden:

“Nu ben ik erg benieuwd of dé bondscoach dit boek ook heeft gelezen. De KNVB doet er in ieder geval goed aan om dit boek voor iedere toekomstige bondscoach als verplichte literatuur te verstrekken. Ook voor voetballiefhebbers is het absoluut de moeite waard, want na het lezen ga je zeker anders naar wedstrijden kijken.

Schrijver Vergouw verwoordt zijn visie helder en gedetailleerd. Alles is ook onderbouwd en gebaseerd op basis van onderzoek en studies. Ieder hoofdstuk bevat belangrijke voetbalinformatie waar de gemiddelde en fanatieke voetbalfans niet direct aan denken. Ook als je (zoals ik) totaal geen intentie hebt om (bonds)coach of überhaupt voetbaltrainer te worden, dan nog is dit voetbalboek aan te raden: het zorgt voor nieuwe inzichten en verbreedt jouw blik op het spelletje.

(..) Een must-read voor de enige échte bondscoach en interessant leesvoer voor al die 16 miljoen andere Nederlanders.”

Voor de gehele recensie: http://www.sportenzo.nl/boek/bondscoach.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *