De laatste minuut, de Duitsers scoren en gaan door!

Vergouw.jpg.png(Duitsland gaat weer door, na een wedstrijd waarin ze gedurende 90 minuten met de rug tegen de muur hebben gestaan. Vier kansen, drie doelpunten. Wilt u meer weten over hoe ze dat flikken, lees dan 'De laatste minuut', mijn boek uit 2006 waarin ik beschrijf hoe de Duitsers zo succesvol kunnen zijn. Onderstaand mijn artikel na de wedstrijd tegen Polen uit 2006 (ook doelpunt in de laatste minuut)

Duitsland - Polen, business as usual. In de laatste minuut scoren de Duitsers en de Polen verliezen (of de Duitsers winnen) met 1-0. Terecht. En voor wie de statistieken kent, natuurlijk helemaal niet verrassend. In mijn boek ‘De laatste minuut’ blijkt duidelijk waarom en hoe de Duitsers in de laatste minuut scoren. Dat is geen toeval, maar een kwaliteit.

Uit mijn boek en onderzoek blijkt dat de Duitsers zowel in de laatste minuut als in de laatste vijf minuten vaker scoren dan Oranje. Scoort Oranje in een op de zestien wedstrijden in de laatste minuut (inclusief blessuretijd), de Duitsers scoren in een van de twaalf wedstrijden in de laatste minuut. Het verschil is ongeveer even groot indien we naar de laatste vijf minuten kijken. Kijken we vanaf 1983 (het jaar dat ik ben begonnen met de analyse van de statistieken), dan is de score capaciteit in de laatste tien minuten van Oranje en de Duitsers over deze periode identiek! Kortom, hoe komt dat? Dat vond ik dusdanig interessant, dat ik dit d.m.v. interviews en onderzoek nader heb onderzocht. Moet ik Van Basten een exemplaar sturen? (d.i. inmiddels kort na het WK gelukt!)