De Vakantie Blues

‘Ik ben alweer vergeten dat ik op vakantie ben geweest’. Het was vroeger DE opmerking die mijn nekharen rechtop deden staan. Collega’s die vier weken op de Maldiven hadden gezeten en net twee dagen aan het werk waren, deden voorkomen of de stress en het harde werken alle goede gevoelens alweer hadden doen wegsmelten als sneeuw voor de zon. En nu heb ik er zelf last van! Niet doen!

Net drie dagen thuis en ik zit alweer in het ritme van formulieren invullen, belastingen regelen, vergaderen, heen en weer scheuren en acquireren. En vooral werken aan ‘ellende reductie’: alles dat mis dreigt te gaan nog in een ultieme poging dreigen te voorkomen. Ik zou bijna vergeten dat ik ………..laten we afspreken DAT zinnetje nooit meer uit te spreken. (foto: uitzicht op kust bij Forza d’Agro, waar The Godfather is opgenomen)

Hoe komt dat toch? Dat je in het weekend rustig thuiskomt en dat je daarna overvallen wordt door allerlei zaken die je liever niet wilt? Waarvan je denkt, goed dat ik dat even vergeten was? Een veel te lange vergadering, die nergens toe leidt? Voldoen aan overheidsregelingetjes waarvan je de waarde niet inziet (Verklaring Arbeidsrelatie; APK, parkeervergunning, to name but a few). Een boete in de bus voor 5 kilometer te hard rijden. Een koffer die op Schiphol verdwijnt, en dan toch keurig twee dagen later wordt thuisbezorgd (dat dan weer wel!). Het zal allemaal wel herkenbaar overkomen. Aan de ene kant zie je hoe rijk we het hier hebben, aan de andere kant droom je weg bij het feit dat je ook met weinig (lees: desolaat bergdorp op Sicilië) heel gelukkig oud lijkt te kunnen worden (…heel oud overigens!).

Mijn remedie? ’s avonds lekker gaan fietsen. De snoeiharde nieuwe CD van ‘Tool'(hoofdact op PinkPop, deze week recensie op 1 minute) opgezet en luchtgitaar gespeeld. Wijntje opengetrokken. Leuke dingen gedaan en leuke mensen gebeld. En vooral, me niet teveel aangetrokken van datgene dat het plezier in werken en leven zou kunnen vergallen. Het werkt. Een beetje.

Hoe voorkomt u de vakantie blues?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *