Nieuw debatprogramma over de arbeidsmarkt: Studio E&W

studio-ew.jpgOp RTL Z is sinds vorige week het debatprogramma Studio E&W te zien. In dit programma voeren arbeidsmarkt- specialisten Eric Bremer en mijn kantoorgenoot Loek Wijchers wekelijks met drie gasten een pittige discussie over werk, loopbaan en arbeidsmarkt. Gasten die bij Bremer en Wijchers aanschuiven en het gesprek aangaan zijn succesvolle ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf, jonge starters of net afgestudeerden en vertegenwoordigers van de overheid of overheidsgerelateerde organisaties.

De discussie in het programma wordt gevoerd aan de hand van een stelling. Voorbeelden van de komende weken zijn:

1. onderwijs sluit onvoldoende aan bij de arbeidsmarkt.

2. resultaat verantwoordelijkheid maakt personeel ondernemend.

3. nieuwe ontwikkelingen in management is oude wijn in nieuwe zakken.

4. regionale zorginstellingen lopen voorop in innovatie.

5. baanzoeker is machtiger dan baanaanbieder.

Studio E&W is ontwikkeld vanuit de gedachte dat er op de tv te weinig aandacht wordt gegeven aan wat zich afspeelt op en rond de arbeidsmarkt. Het programma wordt dagelijks uitgezonden op RTL Z, beginnend op maandag om 15.20. Verder op: dinsdag 16.20 uur (herhaling), woensdag om 10.20 uur(h), donderdag om 12.20 uur (h) en vrijdag om 14.20 uur (h). Uitzending gemist of doorkijken op internet? Ga dan naar de website van het programma.

3 thoughts on “Nieuw debatprogramma over de arbeidsmarkt: Studio E&W”

Caring 16 jaar ago

En voor welke doelgroep is dit programma gemaakt, gezien de uitzendtijden???

Willem Mastenbroek 16 jaar ago

De doelgroep van Studio E&W  en nog veel meer info, oa de uitzendingen, zijn te vinden op  de site van Studio E&W

Leon 14 jaar ago

ik heb vandaag 22 februari de uitzending zitten bekijken van studio e&w.
ik moet zeggen best wel interessante instelling wat de gasten hebben en hun perspectief,echter een ding laat me niet los en dat irriteer me mateloos sommige van de heren laten het overkomen dat mensen die lager geschoold zijn niet willen werken of meer leren.
Ik zal het dan anders formuleren,ik heb als basis opleiding Lts metaal b niveau daar kun je tegenwoordig ook je brood niet mee verdienen toen ben ik dus maar geld gaan investeren in mezelf een opleiding op HBO niveau magazijnbeheer geslaagd met gemiddeld 8,8 per vak daar heb ik in gewerkt tot eind 2008 toen werd ik plots te duur en hup sta je op straat ik ben destijds begonnen aan een opleiding counselor /gesprekstherapeut met diploma cijfer gemiddeld 8 tot 9 ik heb een diploma management en nu
komt het mooiste ik wordt nergens aangenomen ik ben te duur,ik zou God op mijn knieën dankbaar zijn dat ik weer ergens als heftruck chauffeur kon beginnen.
wat ik dus zeggen wil is simpel straks hebben we alleen nog maar hoger opgeleide HBOèrs en niemand meer die met zijn handjes wil werken dus de zoals minachtend de lager opgeleide dus zo voel ik het de idioten van de maatschappij.
Laat ik het nog gekker maken we komen ons zelf tegen want ik heb vaan genoeg in mijn functie met universitair afgestudeerde mensen te maken gehad die kwamen mijn werk wijze analyseren en het enige wat men hoort van de hoger opgeleide is theoretisch links theoretisch recht in de boeken zus en in de boeken zo.
de heren drs en proffesoren en hoe ze zich allemaal noemen moeten hier eens over denken met theorieen en boeken ruineer je mensen met theorieen draait de economie niet en rijdt geen heftruck en rijdt geen vrachtwagen.
dus leert u maar allen flink voor manager tandart en weet ik wat nog meer ik heb me hogerop geleerd en gewerkt en wat heb ik geen baan we komen ons zelf tegen meer zeg ik niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *