Personal Trainer: gezonde geest in gezond lichaam

Een jaar of vijf geleden was daar plotseling de personal coach. Van ministers tot aan Hennie Huisman, ze pronkten met hun geestelijke en mentale begeleiders. Nu verschijnen de personal trainers ten tonele, die zich vooral richten op de fysieke gesteldheid van hun cliënten. Tijd voor een 1minutemanager interview met personal trainer Judith Bakker.

Waar komt het fenomeen Personal Trainer vandaan? Waarom bestaat het überhaupt?

Een personal trainer (PT) begeleidt en motiveert clienten bij het behalen van de individuele fitness doelstellingen. Het fenomeen is afkomstig uit Amerika, waar inmiddels 60% van de klanten van sportscholen met een Personal Trainer de trainingen afwerkt. Dat vindt dan plaats op basis van een programma dat is afgestemd op het eigen lichaam en de eigen doelstellingen. Tezamen met begeleiding en motivatie door een PT geeft dit optimale resultaten. Het is altijd maatwerk, geen mens is hetzelfde.

Waarom is een PT geschikt voor managers?

Voor managers kan een PT de work-life balance ‘recht trekken’. Managers hebben een druk bestaan en de fysieke gesteldheid wil daar nog weleens onder lijden. Als het lichaam beter functioneert heeft dit een direct positief effect op de geest; de manager kan efficiënter en energieker in zijn werkomgeving staan en krachtiger (stress bestendig) zijn. Goede training kan burnouts en excessen voorkomen. Door het lichaam te verwaarlozen kan men in een negatieve spiraal terechtkomen: men is vaker moe, men heeft stress, er is grotere ontevredenheid en uiteindelijk liggen burnout en uitspattingen op de loer (veel drinken, roken, weinig slapen, ongezond eten). Door te trainen onder begeleiding van een PT wordt trainen leuker en effectiever en kan fysiek ongemak worden voorkomen of teruggebracht tot normale proporties.

Wat zijn de resultaten die je tot stand kan brengen als PT en wat kost het?

De resultaten hangen direct af van de individuele doelstellingen, maar een ding hebben ze allemaal gemeen: grote vooruitgang in conditie en van lichamelijke gesteldheid. Een cliënt wordt geadviseerd zich minimaal 3 maanden te verbinden aan het trainingsprogramma en minimaal 2 keer per week te trainen. Pas dan begint effect zichtbaar te worden. Niet allen fysiek worden dan de resultaten zichtbaar, ook verminderen of verdwijnen veel klachten, zoals rugklachten. De kosten zijn tussen de 50 en 65 Euro per uur, afhankelijk van het type abonnement dat men wil afsluiten. Mijn approach is uniek omdat ik al mijn trainingsprogramma’s opstel op basis van een medische analyse van het lichaam. Cliënten krijgen hiertoe eerst een gratis consult. Als het lichaam na training dan beter gaat functioneren, verminderen niet alleen de klachten maar optimaliseer je ook de resultaten van de persoonlijke doelstellingen. Niet allen fysiek worden resultaten zichtbaar, maar ook verminderen of verdwijnen veel klachten, zoals rugklachten.

Meer info website Judith Bakker: www.ptbyjudith.com

Andere aanbieders onder meer: ViveActive; David Lloyd

2 thoughts on “Personal Trainer: gezonde geest in gezond lichaam”

pierre 18 jaar ago

‘Mijn approach is uniek.’ Het uitroepteken ontbreekt slechts. Enige nuance of relativering was hiet toch wel op zijn plaats geweest. Uniek, dat is het dinosaurusei dat is gevonden op Zanzibar.

Leiderschap: survival of the fittest 14 jaar ago

[…] Fitheid is dus geboden. Wat let u uw headhunter te vragen naast een assessment, IQ- en EQ test en wat al niet meer, een Coopertest af te nemen bij uw kandidaten? Feit is dat de fitheid van (toekomstige) managers veel meer aandacht vergt dan hier tot op heden aan is besteed. 1minutemanager heeft eerder aan persoonlijke fitheid een artikel gewijd, zie Personal Trainer. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *